Kénsav és kénsavszármazékok
   

A kénsavüzem - az ország egyetlen kénsavgyáraként - folyékony kén bázison dolgozik. Gyártókapacitása 150 kt/év. A különböző kénsav termékeket( technikai , akkumulátor, gyógyszerkönyvi, analítikai kénsavak és óleum ) a gazdaság számos területén használják. Legnagyobb mennyiséget a szervetlen vegyipar, a fémfeldolgozó ipar és az élelmiszeripar igényel. Jelentosek még a gyógyszeripar és az intermedier gyártók vásárlásai. Vevopartner több neves társaság, mint az Austria Powder , a Tiszai Vegyikombinát, a Borsodchem, a Nitrokémia, az MOTIM Aluminium szulfát Kft., a Richter Gedeon, és a Lesaffre/Budafok Éleszto- és Szeszgyár.

A klórszulfonsav európai piacán fontos szerepet tölt be a Bige Holding Kft. Foleg gyógyszeripari és növényvédoszer intermedier-gyártó, valamint vízkezelo vegyszereket eloállító cégek vásárolják. Legnagyobb felhasználópartnerek: Rohm and Haas France, Rütgers VFT, Purolite , Synthesia, Polpharma, AZOT, Pliva.

Az üzletág értékesítési árbevételének 60%-a export eladásokból származik. A termékek 8-9 országba jutnak el rendszeresen. Logisztikai elonyt jelent a vevok számára a jelentos vasúti tartálykocsi park, a kiszállítások zöme ebben történik.

Termékeink